از چه مرورگری استفاده کنیم؟ بهترین مرورگر در سال (2020)

انتخاب مرورگر

آمار ها حاکی از آن است که بیش از 4 میلیارد و 389 میلیون نفر در دنیا و 72 میلیون و 950 هزار نفر در ایران (حدود 90 درصد) با اینترنت و وب سروکار دارند، این درحالیست که این آمار هرساله 2درصد رشد  میکند یعنی فقط در ایرن هرساله حدود 100 هزار نفر به جمع کاربران وب و اینترنت اضافه میشود.

وابستگی ما به وب و اینترنت از هر زمان دیگری بیشتر است و هر روزه به تعداد خدماتی که شیوه سنتی خود را به روش مدرن و اینترنتی میدهند اضافه میشود مثل پرداخت قبض ها، ثبت نام مراکز آموزشی، خرید بلیط و … که انجامشان با استفاده از مرورگرها و وب بسیار آسان شده.

برای درک بهتر تفاوت میان اینترنت و وب، مقاله وب سایت چیست؟ را مطالعه کنید

مرورگر چیست

مرورگر یا browser نرم افزاری است که این امکان را به کاربر میدهند که اسناد، عکس ها و فیلم های موجود در صفحات وب را مشاهده کند این برنامه رابط بین سرور و کاربر است. زمانی که شما یک وب سایت رو باز میکنید درخواست شما به سمت سرور برای مشاهده سایت ارسال و پردازش هایی در سمت سرور انجام میشود. سپس اطلاعات موجود در صفحه در چهارچوب کد های HTML و CSS به سمت کاربر ارسال شده و پس از رندر شدن این کد ها توسط مرورگر به کاربر نمایش داده میشود. مرورگر ها برنامه های سنگینی هستند پیشنهاد میکنیم اگر شما توسعه دهنده وب نیستید بعد از مطالعه این مقاله به نسبت نیاز خود یک مرورگر را انتخاب کنید و مرورگر های دیگر را حذف کنید.

آیا مرورگر ها با هم تفاوت دارند؟

درست است که مرورگر ها در مجموع یک کار را انجام میدهند و آن هم فراهم کردن امکان وب گردی برای کاربر است. ولی در پیکربندی، رابط کاربری، سرعت بارگذاری و سرعت اولیه بازشدن برنامه، امنیت و از همه مهم تر موتور رندر تفاوت دارند، موتور رندر همان ابزاری است که مرورگر با استفاده از آن کد هارا تبدیل به صفحات وب میکند و تفاوت بین موتور های رندر میتواند خروجی های متفاوتی داشته باشد. این یعنی اگر یک سایت را با دو مرورگر متفاوت باز کنید این احتمال وجود دارد در بعضی نقاط از صفحه خروجی های یکسانی را مشاهده نکنید و تفاوت هایی وجود داشته باشد.

انتجاب بهترین مرورگر

 

شماره 5 : اُپرا Opera

اُپرا

اُپرا یک مرورگر متن بسته و رایگان میباشد که در مجموع 2 درصد از کاربران وب از آن استفاده میکنند. این مرورگر برای افرادی که فقط وب گردی معمولی و به مدت زمان کم انجام میدهند مناسب است و نه برای کسانی که ساعات زیادی را با مرورگر ها کار میکنند و یا طراح سایت هستند. این برنامه از نظر ایمنی هم مورد تایید است و امکان جلوگیری از حملات فیشینگ و تشخیص بد افزار هارا نیز داراست. اُپرا با توجه به 40 میلیون کاربران موبایلی که در سراسر دنیا دارد تا حد زیادی این برنامه را برای آنها بهیه کرده است.

متمایز ترین ویژگی این مرورگر وجود یک VPN در آن است که بسیاری از کاربران را شیفته خود کرده. این محصول برای اولین بار در سال 1996 در دسترس همگان قرار گرفت در این مدت تغییراتی زیادی هم در این محصول و هم در مدیریت آن صورت گرفته است به عنوان مثال در سال های اولیه این مرورگر رایگان نبود تا اینکه اُپرا سیستم درآمدزایی خود را تغییر داد و شروع به همکاری در تبلیغات با گوگل کرد.

شماره 4 : سافاری safari

سافاری

سافاری مرورگر شرکت اپل در جایگاه چهارم این لیست قرار میگیرد. شرکت اپل همیشه در تولید محصولات و نرم افزار های خود دو شعار داشته است ( سادگی و امنیت ) و خوشبختانه این اصول در مرورگر سافاری هم به کار گرفته شده است. نسخه های اولیه این محصول با زبان فارسی سازگاری نداشت که در بروز رسانی های بعدی اصلاح شد. این مرورگر انحصاری گچت های اپل بود تا این که در سال 2007 استیو جابز در یک نشست خبری مژده تولید نسخه ویندوز این برنامه کاربردی را داد. در مجموع علاقه مندان سافاری بیشتر کاربران موبایل و کسانی هستند که امنیت برایشان حرف اول را میزند.

شماره 3 : اینترنت اکسپلورر internet explorer

مرورگر اینترنت اکسپلورر

این مرورگر محصول شرکت microsoft میباشد که با نام انحصاری IE شناخته میشود، اولین نخسه این محصول در سال 1995 عرضه شد. به دلیل این که مایکروسافت کمپانی نامداری بود. حاضر به رعایت استاندارد های جهانی برنامه نویسی مرورگر ها نشد و خود استاندارد جداگانه ای را برای محصولشان تعریف کرد که همین موضوع باعث اینجاد اختلاف شدید بین خروجی های مرورگر IE با دیگر مرورگر ها شده بود همچنین مشکلات زیادی را برای طراحات سایت به وجود آورده بود که حتی بعد از این که مایکروساف قبول کرد که internet explorer از استاندارد های جهانی پیروی کند این مشکلات کاملا حل نشد.

محبوبیت این محصول از نسخه 7 به بعد یعنی IE7 تا حد چشمگیری افزایش پیدا کرد که دلیل آن هم تغییرات اساسی از جمله گرافیکی شدن محیط نرم افزار بود. ولی در مجموع شرکت مایکروسافت در تولید مرورگر بر خلاف محصولات دیگرش عملکرد بی نقصی نداشت تا حدی که میتوان آن را ضعیف ترین پروژه مایکروسافت دانست. احتمالا برایتان این سوال پیش آمده است که با این همه IE در بین 5 مرورگر برتر دنیا چکار میکند؟ جواب این است که تقریباً تمامی کامپیوتر های دنیا از ویندوز های محصول مایکروسافت استفاده میکنند که مرورگر پیش فرضاش اینترنت اکسپلورر میباشد. بسیاری از کاربران از همان مرورگر نصب شده رو ویندوزشان استفاده میکنند و به همین دلیل امار استفاده از این مرورگر بالا است.

شماره 2 : فایرفاکس firefox

مرورگر فایرفاکس

شرکت Mozilla در سال 1998 فعالیت خود را در زمینه توسعه و پیاده سازی مرورگر های تحت وب آغار کرد که در بازه زمانی بسیار کم مرد توجه هزاران نفر قرار گرفت. در سال 2002 موزیلا از اولین مرورگر خود به نام فونیکس رو نمایی کرد که بعدا نامش به فایرفاکس تغییر پیدا کرد. در آن زمان بیش از 90 درصد افراد از مرورگر اینترنت اکسپلورر استفاده میکردند. و هدف این مجموعه ساخت یک مرورگر بی نظیر برای لذت بخش تر کردن وب گردی بود.

موزیلا ماموریت خود را در اینگونه تعریف میکنند :

ماموریت ما این است که مطمئن شویم اینترنت یک منبع عمومیِ جهانی، باز و در دسترس برای همه است. یک اینترنت که به درستی، مردم را در ارجحیت قرار می‌دهد، جایی که افراد می‌توانند تجربه خود را شکل دهند و قدرتمند، امن و مستقل بمانند.

اولین نسخه فایرفاکس در سال 2004 رونمایی شد که باعث ایجاد انقلابی بزرگ در دنیای وب شد. این نسخه یک فایرفاکس در کمتر از یک سال بیش از 100 میلیون بار دانلود شد که این عدد بسیار فراتر از انتظارات تیم موزیلا قرار داشت. فایرفاکس باعث شکست باور عموم کاربران وب که اکثرا از اینترنت اکسلورر استفاده میکردند شد و تا سال 2009 بهترین مرورگر دوران بود. این مجموعه یک پیام برای تمامی کاربران اینترنت در سراسر دنیا دارد به نام مرامنامه موزیلا که بد نیست نگاهی هم به آن بیندازید. و نکته آخر هم این که فایرفاکس در اصل یک روباه نیست و یک پانداقرمز است.

شماره 1 : کروم chrome

مرورگر کروم

احتمالا این جمله را شنیده اید که برای موفقیت یا باید اولین باشید یا بهترین، خب گوگل کروم بهترین بود! chrome فعالیتش را در سال 2008 آغاز کرد و تقریباً یک دهه بعد از دیگر مرورگر ها ولی در کمتر از دو سال تبدیل به بهترین مرورگر دنیا شد و رتبه خود را به عنوان بهترین مرورگر تا امروز حفظ کرده است. کروم که محصول شرکت آمریکایی گوگل میباشد در سال 2017 کاربرانش از مرز 2 میلیارد نفر گذشت که این عدد شامل گوشی هایی اندرویدی که به صورت پیشفرض از کروم استفاده میکنند نیز میشود.

پیام گوگل به کاربران خود:

وقتی در وب درحال انجام مأموریتی هستید. کوچک یا بزرگ، مربوط به کار یا بازی – Chrome هوشمندی‌ها و سرعتی دارد که برای انجام، ایجاد یا کاوش در اینترنت نیاز دارید.

مرورگر رایگان کروم از موتور رندر بِلینک استفاده میکند که بر مبنای موتور پیشین کروم یعنی وب کیت پایه گذاری شده است. مدیران این مجموعه قول بالا ترین سرعت و امنیت را به کاربران کروم داده ایند. گوگل ادعا میکند که حتی با باز کردن 100 صفحه مختلف باز هم از کارایی کروم کاسته نمیشود. و اطلاعات کاربران و حریم شخصی آنها در امنیت کامل است.این مرورگر به گونه ای برنامه ریزی شده است که تمام نیاز های یک کاربر را به بهترین نحو پاسخ دهد. کروم با امکان ترجمه خودکار، امکان استفاده روی هر دستگاه با هر سیستم عامل و افزونه های کاربردی و… پیدا کردن جایگذینی برای خود را بسیار سخت کرده و بی شک انتخاب اول کاربران وب است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.